Aktuellt hos oss på Step One

Kurs för dig är
som anhörig

Någon du bryr dig om behöver hjälp. Eftersom vi vet hur det känns att se någon man bryr sig om fara illa, vill vi också erbjuda dig hjälp och stöd. 

Kursen bygger på den evidensbaserade och framgångsrika metoden (CRAFT*). Denna metod ger dig konkreta och enkla verktyg att använda i din vardag så att du kan få svar på dina frågor, stöd och ork i det du går igenom som anhörig.

Huvudmålen i *CRAFT är att:

• Förbättra den anhöriges välmående (känslomässigt, fysiskt och relationsmässigt)

• Förbättra relationen mellan familjemedlemmar

• Minska/eliminera den närståendes beroende av alkohol och droger

• Engagera närstående att påbörja behandling

När en kollega behöver hjälp

Signalerna kan vara mer eller mindre tydliga. Men du och säkert andra känner när allt inte är som det ska. Vad gör man då? Vad borde man göra? Vad måste man göra? Oavsett om din kollega har ett uttalat problem eller om du har en orolig magkänsla, brukar frågorna vara många. StepOne har lång erfarenhet av att hantera beroende på arbetsplatsen och kunskap om vad det innebär för dig som arbetsgivare eller personalansvarig. Vi ger svar på dina frågor och verktyg för att ni ska vara en positiv kraft på vägen till er kollegas tillfrisknande. Att ta ansvar är att visa omtanke – kontakta oss för ett kostnadsfritt första möte.

Spel - när turen aldrig vänder

De senaste 10 åren har spelmissbruk fördubblats i Sverige och det innebär att du som har tappat kontrollen över ditt spelande inte är ensam och att hjälp finns att få. Vi vill att du ska kunna gå vidare från det som varit och få ett liv med färre risker, färre begär och en framtid som du kan styra över. Senaste året har vi behandlat ett 20-tal klienter som alla är spelfria idag. Vi hoppas att du vill bli en av dem. Välkommen att se framåt med oss

Välkommen - till oss, och tillbaka till dig själv.

Välkommen - till oss, och
tillbaka till dig själv.

Kontakt